Yeni Ev Kuracaklara Tavsiyeler

23 Ağustos 2016 Salı

Yeni Ev Kuracaklara Tavsiyeler


Yeni ev düzeni kurmak hem eğlenceli hem de bir o kadar zor bir süreçtir.Peki bu süreci kolaylaştırıp tadını çıkarmak için neler yapabiliriz? 





Bütçe Planlaması
Öncelikle bu iş için ne kadar bütçe ayırabileceğiz bunu belirlemeliyiz..Bunun için bir bütçe planlaması yapılmalıdır.Maddi olarak sıkıntılı olacak bir dönemde düşünerek atılan her adım ileriye dönük bir kazanç sağlayacaktır.

Ev-Oda Planlaması
Bütçe planından sonraki adım oda yerleşimlerine karar vermek olmalıdır.
Çünkü evin kullanım fonksiyonuna göre temel ihtiyaçları belirlememiz gerekmektedir.Ev kaç oda,hangi oda ne için ne şekilde kullanılacak gibi sorulara net cevaplar verdikten sonra temel ihtiyaçlarımızı belirlemek çok daha kolay olacaktır.Öncelikle evin yatak,dolap,koltuk,perde gibi temel ihtiyaçlar karşılanmalıdır.Aksesuarlar tercihe göre daha sonra tamamlanabilir.

Tarz Belirlenmeli
Bu süreçte ilgimizi çekecek,bizi cezbedecek bir çok mobilya ve aksesuarla karşılacağımızdan aklımız karışabilir ve karar vermekte zorlanabiliriz.Mobilya seçmeye gitmeden önce zevklerimiz doğrultusunda ne tarz mobilya almak istediğimizi belirlemeliyiz.Mobilya seçmeye giderken kararlı olun.Ne istediğinizi bilirseniz işiniz çok daha kolay olacaktır.

   

Mobilyaların kullanımının uzun ömürlü olması için zevkimize ve evin mimarisine uygun seçimler yapılmalıdır.Mobilya seçiminde karar veremediğimiz en önemli konu sanırım ''renk''.Tabiki bu bir zevk meselesidir.Ama bütçemizi düşünecek olursak olursak mobilyanın uzun ömürlü kullanılması beklentimiz olacaktır.Bu yüzden renk ve kumaş seçiminde kolay temizlenen,kir ve leke tutmayan mobilyalar seçmek akıllıca olacaktır.

Temel mobilyalarda fonksiyonu,aksesuar seçimlerinde tasarımı ön planda tutmalıyız.




Düzen kuracağımız evin eşinizle ortak yaşam alanı olduğunu unutmayın!Onun seçimleri de en az sizin kadar önemli.Bu yüzden her iki tarafı da mutlu edecek seçimler yapmak bu aşamada oldukça önemlidir.


0 yorum :

Yorum Gönder